LIVAUX® ZLATÉ KIWI



.png?646b3e8b)
Detailní popis produktu
Produktové video
Bioaktivní prémiové účinné látky
- Kiwi prášek v prvotřídní kvalitě raw food
- Vyrobeno ze zralého zlatavého kiwi, originál z Nového Zélandu
- 100% z přírodního zdroje
- Bohaté na proteolytický enzym aktinidin (>5 000 AU/g)
- Přírodní obsah vlákniny
- Kvalita raw potravin: získává se lyofilizováním, které je šetrné k přísadám
- Nízký obsah fruktózy
- Zkoumáno v mnoha studiích
- Bez genetické modifikace, bez sóji, bez lepku, bez dalších přísad
Čemu jsme věnovali pozornost
Livaux® je ovocný prášek bohatý na vlákninu a enzymy vyrobený ze zlatých kiwi. Kiwi pro náš ovocný prášek je bohaté na aktinidin, je v prvotřídní kvalitě raw potravin a pochází z ekologického zemědělství na Novém Zélandu. Tato kiwi jsou šetrně lyofilizovaná a jemně mletá pro maximální uchování rostlinných látek, které obsahují.
Náš výrobce se sídlem v Aucklandu zkoumá a vyvíjí vysoce kvalitní rostlinné produkty a funkční potraviny od roku 2011 ve spolupráci s řadou renomovaných institucí, včetně Crown Research Institute Plant & Food Research, University of Auckland, University of Otago a Victoria University. Přikládají velký význam skutečnosti, že produkty jsou pěstovány a zpracovávány lokálně, udržitelně a ekologicky. Zlaté kiwi pro náš ovocný prášek Livaux pocházejí z ekologického zemědělství, bez pesticidů, přímo na Novém Zélandu. Nový Zéland je považován za špičkovou pěstitelskou oblast pro kiwi a je známý svým "čistě zeleným" statusem. Čistá příroda a vysoký podíl UVB slunečního záření nabízejí plodům perfektní podmínky pro jejich růst.
Livaux® je přísně laboratorně kontrolován a zaručeně bez pesticidů, genetické modifikace, těžkých kovů a dalších nedeklarovaných přísad.
Jako obaly kapslí používáme speciální HPMC kapsle, tedy kapsle z rostlinné celulózy.
Zlaté kiwi
Kiwi (Actinidia chinensis var. deliciosa) patří do čeledi Actinidiaceae. Pěstují se v Asii od Číny po Japonsko, ale také až na jihovýchodní Sibiři a zejména na Novém Zélandu.
Livaux® je prémiový ovocný prášek vyrobený z pravého zlatavého kiwi. Ekologicky pěstované plody pocházejí z nejlepší oblasti pěstování kiwi na Novém Zélandu a jsou zpracovávány lokálně pomocí patentovaného procesu bez GMO.
Po sklizni zralých kiwi jsou zbaveny své skořápky a poté lyofilizovány a mlety způsobem, který chrání životně důležité látky. Díky šetrnému zpracování bez tepla obsahuje hotový ovocný prášek vysoký podíl proteolyticky aktivního enzymu aktinidinu s 5000 AU na gram a také rozpustnou vlákninu, která podporuje růst prospěšných střevních bakterií Faecalbacterium Prausnitzii a tak zlepšuje složení střevní mikrobioty. Výzkumy ukazují, že pouhých 600 mg Livaux denně pomáhá jejich významnému růstu. A to je velmi žádoucí situace, protože F. Prausnitzii jako významný producent butyrátu (kyseliny máselné) může významně zvýšit jeho množství v těle.
Butyrát je důležitá mastná kyselina s krátkým řetězcem, která má řadu výhod a funkcí, včetně využití jako zdroje energie pro buňky sliznice tlustého střeva, pro regulaci různých metabolických procesů v těle atd.
Současně obsahuje nízký podíl fruktózy.
Aktinidin je speciální proteolytický enzym kiwi.
Dávkování
Doporučené použití
Užívejte až 2 kapsle denně s min. 150 ml vody s jídlem. Pijte hodně tekutin po celý den.
Doplňek stravy
Nepřekračujte doporučený denní příjem. Doplňky stravy nejsou náhradou vyvážené a pestré stravy. Uchovávejte mimo dosah dětí.
Skladování
Skladujte na chladném a suchém místě. Chraňte před přímým slunečním zářením a teplem.
Složení
prášek ze zlatého kiwi, stearan hořečnatý, obal kapsle: hydroxypropylmethylcelulóza.
Obsah: 60/ 120 kapslí
SLOŽENÍ / 1 KAPSLE / 2 KAPSLE |
%RHP* |
|
Livaux® zlaté kiwi prášek |
600 mg / 1 200 mg |
-** |
z toho aktinidain |
4 000 AU / 8 000 AU |
-** |
* referenční hodnota příjmu ** žádná referenční hodnota příjmu
Zlepšete střevní mikrobiom a hladiny Faecalibacterium prausnitzii (f.prau) pomocí livaux
Vzhledem k významu F. prau ve střevním mikrobiomu mohou spotřebitelé hledat probiotika obsahující F. prau , aby si je do mikrobiomu doplnili.
Zvýšení populace F. prau ve střevním mikrobiomu ovšem není tak snadné. Jelikož je tato bakterie anaerobní, nelze ji jednoduše naplnit do kapsle jako doplněk stravy, protože ji kyslík zlikviduje. Jedinou účinnou strategií pro zvýšení hladiny F. prau ve střevech je pomoci stávající populaci jinými, prospěšnými látkami.
V tom může být Livaux® velmi účinný. Dvě klinické studie ukázaly, že hladiny F. prau se po konzumaci Livaux® významně zvyšují 1,2 . Účastníci studie také zaznamenali zlepšení kvality života a symptomů po kúře Livaux®.
Populace F. prau před a po konzumaci Livaux u osob s funkční zácpou 1
Populace F. prau před a po konzumaci Livaux u zdravých lidí s občasnou zácpou 2
1. Blatchford, P., Stoklosinski, H., Eady, S., Wallace, A., Butts, C., Gearry, R., … & Ansell, J. (2017). Consumption of kiwifruit capsules increases Faecalibacterium prausnitzii abundance in functionally constipated individuals: a randomised controlled human trial. Journal of nutritional science, 6.
2. KGK Science, publication pending.
Jak přípravek livaux působí?
Livaux obsahuje silné bioaktivní látky zlatého kiwi, které podporují trávení, tvorbu rozmanitého a zdravého střevního mikrobiomu a imunitního systému. Mezi tyto bioaktivní látky patří:
NEROZPUSTNÁ A ROZPUSTNÁ VLÁKNINA VČETNĚ PEKTINU
POLYFENOLY
VITAMÍNY C A E
Jaká je vláknina v livaux?
Vláknina z kiwi v Livaux je směsí nerozpustné vlákniny (hemicelulóza a celulóza) a rozpustné vlákniny (pektin). Při konzumaci se vláknina netráví v horní části gastrointestinálního traktu jako jiné sacharidy. Místo toho projde do tlustého střeva neporušená. Zde nerozpustná vláknina dodává stolici objem, absorbuje vodu a pomáhá urychlit průchod nestrávených zbytků a snižovat riziko zácpy; rozpustná vláknina tvoří s vodou gelovitou hmotu a je fermentovatelná bakteriemi v tlustém střevě.
Pektin z kiwi je jednou z nejsložitějších vláknin v přírodě. Pektin z kiwi je rozpustný a má vysoce komplexní strukturu. Tato složitost znamená, že je pomalu fermentován bakteriemi ve střevě, včetně F.prau, která preferuje typ pektinu, který se nachází v Livaux . Protože je pektin z Livaux pomalu fermentován po celé délce tlustého střeva, je odbouráván bez nadměrné tvorby plynů, ke kterému může docházet u jiných prebiotik, takže je dobře snášen a může pomoci snížit nadýmání a zvýšenou plynatost.
Co jsou to polyfenoly v livaux a jak fungují?
Polyfenoly jsou skupinou sloučenin nacházejících se v rostlinách, které jsou při konzumaci prospěšné pro člověka. Livaux a zlaté kiwi mají vysoké hladiny polyfenolů včetně skořicových kyselin (E-kafeyol-3-glukosid a neochlorogenová kyselina) a flavanolů (prokyanidin B2 a epikatechin).
Bylo prokázáno, že polyfenoly pozitivně ovlivňují lidské zdraví. Jsou to silné antioxidanty, které pomáhají odstranit škodlivé reaktivní formy kyslíku a mohou také zlepšit lipidové profily, krevní tlak, inzulínovou rezistenci a systémový zánět 4 . Zdravotní přínosy polyfenolů mohou být částečně způsobeny obousměrnou interakcí se střevním mikrobiomem – polyfenoly mohou modulovat mikrobiom prostřednictvím prebiotických a antimikrobiálních účinků a střevní bakterie mohou polyfenoly rozkládat a uvolňovat prospěšné metabolity 5 .
Jak pomáhá vitamín C A E?
Vitaminy C a E jsou dobře známé antioxidanty, které jsou v Livaux přítomny. Stejně jako polyfenoly čistí reaktivní formy kyslíku, podporují náš imunitní systém a snižují zánět. Kromě toho se vitamin C a E podílejí na různých tělesných funkcích:
Antioxidační účinky vitamínů a polyfenolů v Livaux mohou také poskytnout příznivé prostředí pro populaci anaerobních F. prau.
VITAMÍN C |
VITAMÍN E |
Tvorba kolagenu |
Funkce imunitního systému |
Vstřebávání železa |
Buněčná signalizace |
Funkce imunitního systému |
|
Hojení ran |
|
Udržování chrupavek, kostí a zubů |
|
4. Rana, A., Samtiya, M., Dhewa, T., Mishra, V., & Aluko, R. E. (2022). Health benefits of polyphenols: A concise review. Journal of Food Biochemistry, e14264.
5. Cardona, F., Andrés-Lacueva, C., Tulipani, S., Tinahones, F. J., & Queipo-Ortuño, M. I. (2013). Benefits of polyphenols on gut microbiota and implications in human health. The Journal of nutritional biochemistry, 24(8), 1415-1422.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.